Myslite na to, čo je hore v nebi, nie na to, čo je dole na zemi

,,Ak ste teda s Kristom vstali z mŕtvych, hľadajte, čo je hore, kde Kristus sedí po pravici Boha. Myslite na to, čo je hore, nie na to, čo je na zemi. Veď ste zomreli a váš život je s Kristom ukrytý v Bohu. Keď sa zjaví Kristus, váš život, vtedy sa aj vy spolu s ním zjavíte v sláve.“   Kol 3,1-4


Tieto slová nás nútia zamyslieť sa nad tým, aký život v skutočnosti žijeme tu na zemi. Je naozaj tak dôležité mať všetko, čo nám ponúka tento svet, ak nemáme to hlavné- naozajstnú vieru v nášho Boha? Práve teraz prichádza ten správny čas na to, aby si každý vo svojom vnútri odpovedal na túto otázku.

Prichádzajú k nám sviatky Veľkej noci, počas ktorých si pripomíname umučenie, smrť a vzkriesenie nášho drahého Ježiša Krista. Nezostávajme teda chladní, ale skúsme tento týždeň prežiť s naším priateľom Ježišom a venujme mu svoj čas. Veď On na nás na kríži nezabudol.

Ale ako máme mať naše srdce ukotvené v nebi, keď nám svet ponúka rôzne nebezpečenstvá, ktoré pútajú našu pozornosť? Je to jednoduché. Mali by sme sa nechať viesť Ježišovými myšlienkami a pocitmi. Ježišov pohľad bol stále upretý na Otca a jeho život bol odrazom zákona neba, v ktorom platí zákon lásky. Veď nám dal najväčšie prikázanie, ktorého sa máme vo svete pridŕžať: ,,Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom a celou svojou dušou a celou svojou mysľou“ (Mt 22, 37). Druhé ho dopĺňa: ,,Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého“ (Mt 22,39).

Keď žil Ježiš na zemi, so svojimi nasledovníkmi prinášal svetu hodnoty, ktoré by sme mali prinášať aj my. Sú nimi láska, pokoj, odpustenie, bezúhonnosť, svornosť, počestnosť, spravodlivosť a mnoho ďalších. Tieto všetky nám ponúka evanjelium a vyzýva nás, aby sme nimi žili. Sú to čnosti a bohatstvá, ktorými sa my kresťania, môžeme udržiavať v realite, že raz budeme aj my vzkriesení s naším Ježišom Kristom.


Zdroj: http://focolare.sk/2023/03/april-2023-myslite-na-to-co-je-hore-nie-na-to-co-je-na-zemi/