Dostali sme Ducha odvahy. Je čas byť odvážny.

"A tak sme múr obnovovali, až celý dosiahol polovicu svojej výšky, lebo ľud pracoval celým srdcom." Neh 4,6


Pred časom som mal telefonát, ktorého som sa obával. Bol niekomu príliš dôležitému na to, aby som sa vôbec pokúsil zavolať. Jeho číslo som mal od priateľa. Ale veľmi som sa bál zavolať. Z jedného dôvodu: Na neznáme číslo by neodpovedali. A po druhé, keď by sa dozvedeli, kto som - nikto, povedali by mi zdvorilé "ďakujem za zavolanie" a zavesili by. Viete si predstaviť moje prekvapenie, keď sa to "ahoj" ozvalo z druhej linky a nakoniec sme sa rozprávali hodinu. A dostal som od neho to, čo som potreboval - väčšie, ako som očakával.

Čo je to za hlások v našej hlave, ktorý nám vždy bráni v snahe, pretože veríme, že zlyháme?


Sme väzňami svojich vlastných presvedčení - presvedčení, ktoré nám vštepili ľudia, ktorých máme radi. Ľudia, ktorým dôverujeme a ktorí nám hovoria, že to nedokážeme, že to nedokážeme, že na to nemáme. Urobte mi láskavosť a prečítajte si 4. kapitolu Nehemiáša z Biblie.


Nehemiáš bol muž, ktorý mal za úlohu obnoviť múry Jeruzalema po tom, čo bol zničený. Vtedy sa nejakí dvaja chlapi menom Sanballat a Tobiáš začali Nehemiášovi a jeho mužom vysmievať a hovorili: Čo to tí slabí Židia robia? Dokážu z tých hromád sutín oživiť kamene? Čo to stavajú? Veď aj líška, ktorá by naň vyliezla, by im rozbila múr z kameňov! Odradilo to Nehemiáša? Nie! V šiestom verši hovorí: "A tak sme múr obnovovali, kým celý nedosiahol polovicu svojej výšky, lebo ľud pracoval celým srdcom."


Nehemiáš ignoroval negatívne hlasy a jednoducho pokračoval. Aj vy sa musíte dostať do tohto bodu. Na to miesto, kde ignorujete negatívnych ľudí, negatívne hlasy, ten malý hlások vo vlastnej hlave, ktorý hovorí: "Nedokážeš to". Ten malý negatívny hlas vo vašej hlave vás pripravil o príliš veľa príležitostí, pretože sa bojíte zlyhania.

Negatívne myslenie je prekážkou na ceste k úspechu. Je čas byť odvážny ako Nehemiáš, odložiť všetku negativitu a dôverovať Bohu.


Pamätaj - Boh nám nedal ducha strachu. Duch Pána, ktorého zoslanie sme nedávno slávili, nám umožní nasledovať Ježiša, byť odvážnymi, milovať blížnych, prekonávať negativitu a meniť atmosféru k lepšiemu a vytvárať bezpečné, kreatívne a radostné miesto pre naše deti, priateľov, rodičov či susedov.


Zdroje: 

https://assetsnffrgf-a.akamaihd.net/assets/m/1102016077/univ/art/1102016077_univ_lsr_lg.jpg

https://www.mindonjesus.com/the-sting-of-negativity/